Transport


Allmänt om transport

Vad ingår i transporten?

Det man betalar för när man beställer kanottransport är transport av kanoter och tillhörande utrustning. Ofta transporteras utrustning till flera kunder samtidigt. För att underlätta för kunden att parkera bilen/bilarna vid slutmålet för turen tillåter vi i första hand chaufförerna, dvs en person per bil, att åka med utan extra kostnad. I de fall kunden väljer att åka med kanottransporten sker detta helt på egen risk. Eftersom betalning inte tas ut för denna tjänst klassas den inte som persontransport och detta medför att Paddelkompaniets försäkringar inte täcker medpassagerare.


Vilken tid avgår transporten?

Om inget annat har överenskommits avgår kanottransport från Friluftscentrum Karlsnäsgården klockan 12:30 alla dagar, i mån av bokningar, utom onsdagar och söndagar. 


Vad händer om vi blir försenade?

Vi har inte möjlighet att invänta er om ni blir försenade, eftersom detta drabbar övriga kunder. Om man blir försenad får man räkna med att vänta till nästa transporttillfälle där det finns plats i bilen, vilket oftast innebär dagen efter bokad transport. Det är mycket viktigt att man meddelar förseningar i god tid på telefonnummer 0457-80300 så att vi på bästa sätt kan planera om transporterna.


Transportrutiner

Transporterna gäller i första hand kanoter och övrig utrustning och det är denna service man betalar för. I mån av plats kan vi även ta med ett begränsat antal personer i bilen för att underlätta för kunden. Nedan kan du läsa hur det normalt sett fungerar och under exemplen längre ner kan du läsa om andra sätt att planera transporten.


1. Kunden kör till startplatsen

Kunden börjar med att köra direkt till startplatsen för kanotturen, där man lämnar av passagerare och packning.


2. Kunden kör till Karlsnäsgården

En person per bil kör sedan till Kanotcenter Karlsnäsgården och möter där personal från Paddelkompaniet. Transport avgår klockan 12:30 från Kanotcenter Karlsnäsgården, så se till att vara på plats i god tid.


3. Lastning av kanoter och utrustning

Vi försöker normalt sett förbereda lastning av kanoter och utrustning, men du kan behöva hjälpa till beroende på när på säsongen det är och hur mycket personal vi har tillgänglig.


4. Transport till startplatsen

Transporten avgår från Kanotcenter Karlsnäsgården klockan 12:30. Passagerare och utrustning lämnas av i den ordning som är mest logisk med start på de närmaste iläggsplatserna.


5. Paddling

Kunden paddlar till Kanotcenter Karlsnäsgården där kanotturen avslutas. Utrustning och kanoter rengörs varpå utrustningen lämnas in i återlämningsrummet och kanoterna läggs upp på ställningarna.


6. Hemfärd

Eftersom kunden har bilen på plats är det sedan bara att lasta in sin packning och köra tillbaka hem. Om så önskas finns möjlighet att mot en serviceavgift övernatta i tält på intilliggande Karlsnäsängen/Björkdungen, eller i mån av plats inomhus på Karlsnäsgården (förbokning krävs).


Exempel

Här hittar du ett antal exempel på hur genomförandet av transport inför din paddeltur kan gå till. Naturligtvis finns det även andra lösningar, men vi vill med denna information försöka ge en idé om de vanligaste sätten.


1. Möta upp vid Kanotcenter Karlsnäsgården

Familjen Stenberg har bokat två kanoter. På morgonen kör de till startpunkten för turen, där de lastar av all packning. Hela familjen stannar kvar vid startpunkten, förutom mamma Stenberg som kör bilen till Karlsnäsgården där hon möter Paddelkompaniets personal. Hon parkerar bilen och åker med kanottransporten tillbaka till startplatsen. Familjen paddlar sedan till Kanotcenter Karlsnäsgården där bilen står parkerad.


2. Övernattning vid startplatsen

Paret Larsson har ganska långt att köra för att komma till startplatsen och för att slippa stiga upp alltför tidigt bestämmer de sig för att åka dit redan dagen innan de ska påbörja paddelturen. De övernattar vid startpunkten och på morgonen dagen efter kör herr Larsson till Kanotcenter Karlsnäsgården med bilen och parkerar den. Där möter han Paddelkompaniets personal och åker med kanottransporten tillbaka till startplatsen där fru Larsson väntar. De paddlar sedan till Kanotcenter Karlsnäsgården där bilen står parkerad.


3. Ankomst utanför transporttiden med flera bilar

Ett kompisgäng som ska ut och paddla kan inte komma mitt på dagen, då kanottransporten normalt avgår, eftersom några av dem jobbar till eftermiddagen. De väljer, trots detta, att beställa kanottransport till samma dag och meddelar samtidigt Paddelkompaniet att ingen kommer att åka med kanottransporten. Paddelkompaniet lämnar då kanoter och utrustning på startplatsen så det finns på plats senare på dagen när kompisgänget kommer dit. Eftersom de kommer i flera bilar väljer de att parkera en bil vid Kanotcenter Karlsnäsgården, innan de kör vidare till startplatsen för paddelturen och parkerar övriga bilar där. När de avslutar kanotturen vid Kanotcenter Karlsnäsgården kör chaufförerna tillbaka till startplatsen med bilen som parkerades där. De bilar som står kvar på startplatsen hämtas och resten av gänget plockas upp vid Kanotcenter Karlsnäsgården för hemfärd. 


4. Ankomst utanför transporttiden med en bil

Familjen Bergkvist vill starta sin paddeltur tidigt på morgonen och beställer därför kanottransport till dagen innan. Själva anländer de till startpunkten först framåt kvällen, parkerar bilen här och övernattar. På morgonen påbörjar de sin kanottur och avslutar den några dagar senare vid Kanotcenter Karlsnäsgården. Mamma Bergkvist åker då taxi tillbaka till startplatsen för att hämta bilen. Därefter plockar hon upp resten av familjen vid Kanotcenter Karlsnäsgården innan de kör vidare hem.


5. Ankomst med allmänna transportmedel

Annika och Filippa har ingen bil, utan väljer istället att ta tåget till Hovmantorp där de börjar sin kanottur. Väl framme promenerar de från järnvägsstationen till Gökaskratts Camping, dit de får sin bokade utrustning levererad. De paddlar sedan till Kanotcenter Karlsnäsgården där de ringer efter en taxi som kör dem till järnvägsstationen i Ronneby för att ta tåget tillbaka hem.


KOORDINATER OCH VÄGBESKRIVNINGAR


Klicka på respektive startplats för att få mer information

Klicka på respektive startplats för att få mer information Klicka på respektive startplats för att få mer information Klicka på respektive startplats för att få mer information Klicka på respektive startplats för att få mer information Klicka på respektive startplats för att få mer information Klicka på respektive startplats för att få mer information Klicka på respektive startplats för att få mer information Klicka på respektive startplats för att få mer information Klicka på respektive startplats för att få mer information