Gourmetpaddling

3 dagar


Paddla kajak i den lummiga skärgården i Blekinge arkipelag, ARK 56, som är Sveriges sydligaste och har nominerats av UNESCO som ett av Sveriges fem biosfärreservat. Den har ett stort antal öar och vikar och lämpar sig utmärkt för en härlig naturupplevelse. Kombinera paddlingen med exklusivt boende, relax och förstklassig mat i Nordens största safaripark.
Vid ankomst visar instruktörer kajakerna och går igenom enkel i- och urstigningsteknik, paddelteknik, samt teoretisk kamraträddning.

I kajakhyran ingår flytväst, kapell, paddel, vattentät packsäck 20L och karta.

Omkring två timmars paddling från Järnavik ligger Eriksberg Hotel & Nature Reserve, som är er bas. Personal från Eriksberg hämtar och lämnar er vid Bruksviken, där ni går i land. Under turen till gårdsområdet finns möjlighet att se vilda kronvilt, dovvilt, davidshjort, vildsvin, visenter och mufflonfår som vandrar fritt omkring i viltparken. Här finns även ett av världens största bestånd av den röda näckrosen samt ett rikt fågelliv.
På gården finns byggnader från fem århundraden som inrymmer hotell, restaurang och utställningar. Ni bor i Safarivillan eller Mahravillan i Eriksbergs hotell, som håller exceptionell nivå i White Guides nya hotellguide. Ni har även tillgång till relaxavdelningen med bastu och utomhusjacuzzi, med vacker utsikt över Savannen där de vilda djuren brukar vara synliga. 

Middag serveras i restaurang Visenten som i flera år har utsetts till Blekinges bästa i White Guide. Viltköttet från den egna gården har en central roll i menyerna, även fisk fiskad utanför Eriksberg brukar ofta finnas på menyn. Dag 1 serveras en 3-rätters Best of Eriksberg och dag 2 har kocken valt ut en varmrätt. Lunchen tas med som ett lunchpaket och kan avnjutas på en klippa i skärgården.
Dag 1

Ankomst/kajakintroduktion

Paddling till Bruksviken

Transport till gårdsområdet på Eriksberg

Incheckning

3-rätters Best of Eriksberg

Tillgång till relaxavdelning

Boende med del i dubbelrum i Safari- eller Mahravillan


Dag 2

Frukost

Transport till Bruksviken

Paddling i Hällaryds skärgård

Lunchpaket

Transport från Bruksviken till gårdsområdet

Varmrätt i restaurang Visenten

Tillgång till relaxavdelning

Boende med del i dubbelrum i Safari- eller Mahravillan


Dag 3

Frukost, utcheckning

Transport till Bruksviken

Paddling i Järnaviks skärgård

Lunchpaket

Paddling till Järnavik

Återlämning kajaker


På Eriksberg ingår

Transport till och från Bruksviken (tid enligt överenskommelse)

Logi två nätter i dubbelrum i Safarivillan eller Mahravillan

Tillgång till relaxavdelning

Två middagar (en 3-rätters middag och en varmrätt - kockens val) i restaurang Visenten (dryck tillkommer)

Frukost och lunchpaket dag 2 och 3