Sveriges sydligaste skärgård
Den lummiga skärgården i Blekinge är Sveriges sydligaste. Den har ett stort antal öar och vikar och lämpar sig utmärkt för kajakpaddling. Från Karlshamn i väster till Torhamn i öster är det cirka 60 km fågelvägen och Järnavik ligger strategiskt beläget mitt i skärgården. Kajakuthyrningen ligger pittoreskt vid Pensionat Järnavik, cirka 6 kilometer söder om Bräkne-Hoby. Strax intill ligger Järnaviks Camping med badplats, minigolfbana, kiosk och enklare servering. På ön Tjärö strax utanför Järnaviks hamn finner ni ett naturreservat med vandringsleder och ett flertal grillplatser.

Rastplatser
Ett stort antal rastplatser med möjlighet till övernattning finns, såväl på fastlandet som på vissa öar. Lån av utförlig karta » ingår alltid vid hyra av kajak.

Transport
För den som vill paddla enkel väg erbjuder vi transport av kajaker och övrig utrustning mot en extra kostnad.

Säl- och fågelskydd
Skärgården har ett rikt djur- och fågelliv och vissa öar är fågelskyddade 1/4-15/7. När man börjar närma sig Torhamn kommer man in i områden där det finns säl och där får man även tänka på att det råder sälskydd.

Kurser
För dig som vill lära dig grunderna i kajakpaddling erbjuder vi både endags- och tvådagarskurser. I hyran av kajak ingår, om du så önskar, en genomgång av grundläggande paddlingsteknik, tekniker för i- och urstigning, samt kamraträddning (teoretisk genomgång på land). Här kan du läsa mer om våra kurser »

Havskajak Järnavik

Järnaviksvägen 80
SE-372 62 Bräkne-HobyGPS

Lat: 56.1816
Long: 15.0741Titta på fler foton »Bräkne-Hoby Weather