TRANSPORT

Här kan du läsa mer om hur våra transportrutiner fungerar.

Transportrutiner


Transporterna gäller i första hand kanoter och övrig utrustning och det är denna service man betalar för. I mån av plats kan vi även ta med ett begränsat antal personer i bilen för att underlätta för kunden. Nedan kan du läsa hur det normalt sett fungerar och under exempel » kan du läsa om andra sätt att planera transporten.

1. Kunden kör till startplatsen
Kunden börjar med att köra direkt till startplatsen för kanotturen, där man lämnar av passagerare och packning.

2. Kunden kör till Karlsnäsgården
En person per bil kör sedan till Karlsnäsgården och möter där personal från Paddelkompaniet. Transport avgår klockan 12:30 från Karlsnäsgården, så se till att vara på plats i god tid.

3. Lastning av kanoter och utrustning
Vi försöker normalt sett förbereda lastning av kanoter och utrustning, men du kan behöva hjälpa till beroende på när på säsongen det är och hur mycket personal vi har tillgänglig.

4. Transport till startplatsen
Transporten avgår från Karlsnäsgården klockan 12:30. Passagerare och utrustning lämnas av i den ordning som är mest logisk med start på de närmaste iläggsplatserna.

5. Paddling
Kunden paddlar till Karlsnäsgården där kanotturen avslutas. Utrustning och kanoter rengörs varpå utrustningen lämnas in i återlämningsrummet och kanoterna läggs upp på ställningarna.

6. Hemfärd
Eftersom kunden har bilen på plats är det sedan bara att lasta in sin packning och köra tillbaka hem. Om så önskas finns möjlighet att mot en serviceavgift övernatta i tält på intilliggande Karlsnäsängen/Björkdungen, eller i mån av plats inomhus på Karlsnäsgården (förbokning krävs).