TRANSPORT

Här kan du läsa mer om hur våra transportrutiner fungerar.

Koordinater och vägbeskrivningar


Här hittar du GPS-koordinater för de olika iläggsplatserna samt vägbeskrivningar för att köra från respektive plats till Karlsnäsgården. Klicka i kartan för att få information om de övriga startplatserna! Du kan ladda ner en PDF-fil med alla koordinater och vägbeskrivningar här »
Hovmantorp
Kanotleden på Ronnebyån startar i Hovmantorp vid Gökaskratts Camping. Här kan man övernatta mot en avgift innan man påbörjar sin kanottur och det finns även möjlighet att äta på campingen. Parkering är gratis. Kanoter och utrustning avlämnas strax efter scenen, längs den lilla vägen som går förbi badplatsen, för att inte störa camping- och badgäster. Tillgång till toalett och färskvatten finns i den lilla byggnaden i närheten av badbryggan. Proviantering kan göras i Hovmantorps centrum, där det även finns kafé och bank.

Allmänna kommunikationer
Tåg, buss

GPS-koordinater
Lat: 56.78435
Long: 15.12874

Vägbeskrivning till Karlsnäsgården
Kör ut från parkeringen och följ Bruksallén tills den tar slut. Ta till höger och sedan höger igen. Kör över järnvägen och sväng till höger in på Storgatan. Sväng till höger igen innan kaféet och kör över järnvägen. Fortsätt ca 9 km till nästa vägkorsning. Ta till höger mot Linneryd och kör ca 7 km. Ta sedan till vänster och följ väg 122 till Eringsboda, ca 30 km. Ta till höger mot Ronneby och följ vägen till Möljeryd. Fortsätt genom Möljeryd och passera bron över Ronnebyån, ca 19 km. Strax efter bron, sväng höger till Karlsnäsgården. Kanotcentralen är belägen på höger sida, strax efter huvudbyggnaden.

Beräknad körtid: 1h 15min