TRANSPORT

Här kan du läsa mer om hur våra transportrutiner fungerar.

Exempel


Här hittar du ett antal exempel på hur genomförandet av transport inför din paddeltur kan gå till. Naturligtvis finns det även andra lösningar, men vi vill med denna information försöka ge en idé om de vanligaste sätten.

1. Möta upp vid Karlsnäsgårdens Friluftscenter
Familjen Stenberg har bokat två kanoter. På morgonen kör de till startpunkten för turen, där de lastar av all packning. Hela familjen stannar kvar vid startpunkten, förutom mamma Stenberg som kör bilen till Karlsnäsgården där hon möter Paddelkompaniets personal. Hon parkerar bilen och åker med kanottransporten tillbaka till startplatsen. Familjen paddlar sedan till Karlsnäsgården där bilen står parkerad.

2. Övernattning vid startplatsen
Paret Larsson har ganska långt att köra för att komma till startplatsen och för att slippa stiga upp alltför tidigt bestämmer de sig för att åka dit redan dagen innan de ska påbörja paddelturen. De övernattar vid startpunkten och på morgonen dagen efter kör herr Larsson till Karlsnäsgården med bilen och parkerar den. Där möter han Paddelkompaniets personal och åker med kanottransporten tillbaka till startplatsen där fru Larsson väntar. De paddlar sedan till Karlsnäsgården där bilen står parkerad.

3. Ankomst utanför transporttiden med flera bilar
Ett kompisgäng som ska ut och paddla kan inte komma mitt på dagen, då kanottransporten normalt avgår, eftersom några av dem jobbar till eftermiddagen. De väljer, trots detta, att beställa kanottransport till samma dag och meddelar samtidigt Paddelkompaniet att ingen kommer att åka med kanottransporten. Paddelkompaniet lämnar då kanoter och utrustning på startplatsen så det finns på plats senare på dagen när kompisgänget kommer dit. Eftersom de kommer i flera bilar väljer de att parkera en bil vid Karlsnäsgården, innan de kör vidare till startplatsen för paddelturen och parkerar övriga bilar där. När de avslutar kanotturen vid Karlsnäsgården kör chaufförerna tillbaka till startplatsen med bilen som parkerades där. De bilar som står kvar på startplatsen hämtas och resten av gänget plockas upp vid Karlsnäsgården för hemfärd.

4. Ankomst utanför transporttiden med en bil
Familjen Bergkvist vill starta sin paddeltur tidigt på morgonen och beställer därför kanottransport till dagen innan. Själva anländer de till startpunkten först framåt kvällen, parkerar bilen här och övernattar. På morgonen påbörjar de sin kanottur och avslutar den några dagar senare vid Karlsnäsgården. Pappa Bergkvist åker då, som tidigare avtalats, med dagens kanottransport tillbaka till startplatsen och hämtar bilen. Därefter plockar han upp resten av familjen vid Karlsnäsgården innan de kör vidare hem.

5. Ankomst med allmänna transportmedel
Annika och Filippa har ingen bil, utan väljer istället att ta tåget till Hovmantorp där de börjar sin kanottur. Väl framme promenerar de från järnvägsstationen till Gökaskratts Camping, där de har bestämt träff med Paddelkompaniets personal. De paddlar sedan till Karlsnäsgården där de ringer efter en taxi som kör dem till järnvägsstationen i Ronneby för att ta tåget tillbaka hem.